7 апр. 2011 г., 19:56

Стих в сепия 

  Поэзия » Другая
605 0 4

Сигурно и бавно

полудявам -

вече мога и без теб

да дишам,

от гълъбово

в сепия се оцветявам,

от нафталина

стихове творя

и само пиша

за теб,

за нас,

за миналото -

вече старо фото,

за погледите ни

в щастлив нюанс,

за болката -

като... за рамка...

на живота

и няма днес и утре,

само вчера -

дъхът ми там е спрял

и там живее...

за днес не търся

въздух,

знам,

че няма да намеря

дори и дъжд

със кожата ми

плътно да се слее,

тъй както

хаотичните ти капки

страст

и камъчетата любов

подхвърлени,

спомените ми са в

пурпур -

знам,

със сепията са в контраст,

дори и те

не могат да ми върнат

онези тихи рани,

простреляни

от изумрудени куршуми,

които бяха

смисъл,

миг,

прераждане,

любов

и тайна -

всичко помежду ни...

и няма снимка за това -

грехът

не е достоен за описване,

ако ме търсиш,

в спомените съм -

парченца хиляди слънца,

които, чакайки те,

просто дишат.

 

 

 

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??