16 авг. 2020 г., 03:00

Стих за птици 

  Поэзия » Любовная
1131 10 15

Поръчах си да пия тишина

и двеста грама пълномаслен залез.

Поръчах още: режеща луна,

два пръста залив с бриз, но неовалян.

 

Погледна ме – поръчах и за теб.

Без приборите... още по-наблизо.

Плати́х с пресъхнала до огън степ.

Усмивки много... но на Мона Лиза...

 

Тогава ти опита миг и стон,

поръсени с дъждовни две лъжици.

Оставих глътка – милилитри сто,

на есента да пратя в стих за птици.

© Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??