Стихотворение за стихотворението
Стихотворение - изкуство.
Ти мaйстор си на всяко чувство.
Разкриваш красоти и чyдеса пред всички,
сякаш си пътник с четка и боички.
В римите безкрайни
съчетаваш думички омайни.
Можеш да разсмееш всеки
със шеги приятни, леки.
Вековни тайни ти таиш,
сълзи и мъки от историята редиш.
Съхраняваш словото ни свято
сякаш е от чисто злато.
Ах, вълшебно стихотворение,
ти велико си творение.
Нека чрез теб героите славим.
И никога не те забравим.
© Ами Тола Все права защищены