14 сент. 2020 г., 08:03

Стихотворно 

  Поэзия
313 0 9

Стихът е розово балонче,

завързано за кея на мечтите

или е скрито, дъхаво балконче,

политнало най-близко до звездите,

или сълза, но някого спасила,

защото му е подарила смисъл,

стихът е странна, гъста капка милост,

която някой с огън е написал,

стихът е огледало, пред което

ни падат всичките излишни дрехи,

стихът – оръжието на поета,

защото той си ходи без доспехи.

© Милена Френкева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??