Sep 14, 2020, 8:03 AM

Стихотворно 

  Poetry
319 0 9

Стихът е розово балонче,

завързано за кея на мечтите

или е скрито, дъхаво балконче,

политнало най-близко до звездите,

или сълза, но някого спасила,

защото му е подарила смисъл,

стихът е странна, гъста капка милост,

която някой с огън е написал,

стихът е огледало, пред което

ни падат всичките излишни дрехи,

стихът – оръжието на поета,

защото той си ходи без доспехи.

© Милена Френкева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??