15 сент. 2008 г., 07:30

Сто - лично 

  Поэзия
615 0 10
Да,
съгласна съм
(понякога беззвучна),
макар че често споря
за смисъла,
за азбучни истини,
за азовете,
дори и за човеците
(в смисъл хората),
макар че е безсмислено,
защото те са "хорибъл",
защото
те,
човеците
са като човките,
но не си признават,
че искат просто
да те клъвнат
(за разлика от човките).
И...
не,
не съм различна,
а просто не оставам
безразлична
към нямането,
както и към имането,
към всичко,
свързано с притежания
или изтезания,
към всичко,
развързано
от собствености
и от самоличности
(прикрити зад безличности),
които безразборно присвояват
стойности,
столевки,
стоицизъм
(последното
е за надарените).
И...
да,
аз искам
просто да стоя
и не е никак важно
дали ще отстоя,
защото
след десет декади
и един декламатор
остават
сто и един
далтонисти.

© Мария Василева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??