27 янв. 2020 г., 07:37

Стойности 

  Поэзия
459 1 3

СТОЙНОСТИ

 

Стойност, как да те измеря,
през аномалиите на деня?
Колко обич дадох вчера
и колко взеха ми сега?
Какво ли трудно припечелих,
на вятъра колко пропилях?
Души, обичащи ме, ли намерих,
или загубих някои от тях?
Май трудно е да се остойностява
болката в сърцето ми преминала,
усмивката дали преобладава,
или сълзите ми застинали.
Как душата си да сложа на кантар?
За него тя е неуловима,
но може да сътвори пожар,
на крилете си да те издигне.
Животът на счетоводството е неподвластен.
Различни са мерните единици.
Кантарите попълнени със страсти,
с изплезени от бягане езици.
Целувките са някак хвърковати.
Не може да ги долови сърцето.
А любовта потънала е в блато.
Ръка за помощ подава й небето.
Вярата пък хич я няма.
Надеждата се скита някъде за хляба.
Мъдростта е клекнала на прага.
Вече в никого не се обляга.
За каква ли стойност да говорим...!
Не искам даже и да спорим.

 

26 01 2016
 

© Надежда Борисова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??