(Парламентарен консенсус)
Черна мъхеста стоножка
във едно дере се спряла.
Иска да върви, не може,
как да стъпи, леле боже.
Предните крака се сърдят:
"Ха помагайте отзад,де,
само наш'те майче мърдат!"
Задните крака и те:
"Цял ден задника ви влачим
и ви бършем ний лайната!"
Средните нога си мирват,
уж топуркат, а се свиват.
Черна мъхеста стоножка
все в едно дере стои.
И се гърчи и се мае,
как да тръгне тя не знае.
Пловдив
12.09.2017
© Хари Спасов Все права защищены