Страх
Mалкото човече
опита от отровния свят вече.
Горчив бе той
и не носеше покой…
Необикновенно цветното небе
пълно с мечти бе,
мечти и алени съдби,
съдби с дупки от остри зъби!
Прокъсан зелен плат,
обричащ хората на глад…
Скъсани протъркани гори,
превръщащи се за секунди в долини…
Черен смразяващ опиат
кара хората да ръждавеят,
да заспиват
и с пръст да се покриват!
Нуждаят се те от предишния живот,
за да преродят сегашния порок
и да се понесат в небесата
заедно с грехотата на душата…
... и малкото човече се уплаши,
можеше да бъде следващо сред многото апаши...
8.9.2010
© Грозното Патенце Все права защищены