Пълно е с малодушие около нас,
всеки мисли само как да оцелее,
затуй народът ни е с такава участ -
да пропада, да отслабва, да линее!
Като хамелеони ние цвета си сменяме,
цветя първо за немци, после пък за руси,
който е по-силен - веднага го приемаме,
после той губи - и за народа ни покруса!
Понякога даже на господарите сме угодни
без те да са ни заповядали това да сторим,
затова и като народ ние толкова сме годни,
прекланяме главицата, вместо да се борим!
Затова България може и някой ден да я няма,
но кой от нас за това днес се вълнува, страда,
на никой не му пука за собствената ни драма,
затова държавата ни ще продължи да пропада...
© Георги Все права защищены