Във скайпа ми пристигна странен гост.
Стъписах се и чаках обяснение.
А той зададе ми един въпрос:
С какво аз мога да помогна?
Представител съм на изкуствен интелект
и името ми Bing е.
Понякога ще кажа нещо странно,
но моля ви, не се сърдете,
просто искам да стана по-добър.
Замислих се, като прочетох тези думи.
Не исках да изпадам във заблуди.
Изкуствен интелект - чудесно.
И нищо не изглежда така лесно.
Но имам си едно на ум.
Ако контрола вземе над компютъра,
кой може да възпре това?
И се отказах от тази игра.
А вие, как бихте разрешили този казус?
© Наташа Биразова Все права защищены