СТРАСТ
Сън бленуван в мрака се разтапя,
теменужен цвят с ухание на страст,
разгарящ огъня на любовта у нас.
Бушуваща стихия в недрата на вулкан,
изпълнила душите вътре в нам.
Морето бавно плиска своите вълни
и бавно гаснат огнени искри.
Очите плахо поглед свеждат
и тръпне тялото от страст и жар.
Ръцете бавно се протягат и търсят се
безспир.
Телата бавно се извиват в своя танц безумен,
див.
Отново и отново поглед с поглед срещаш.
без думи и без стон, всичко е в синхрон.
Бушуваща стихия в недрата на вулкан.
Рикардо дакар 30/10/2001 Виена
© Рикардо-Дакар Все права защищены