4 мая 2008 г., 12:00

Страстта на самодивата 

  Поэзия » Другая
583 0 0

В тихите гори безкрайни,

тръгни мълком след самодива,

тя ще разкрие своите тайни

на полянката, чудно красива.

 

И скрити безшумно до огъня,

прегърни я тихо, без страх,

тя знае какво е самотност,

но знае и що е то грях.

 

Бялата девствена риза

безшумно и тихо свали

и когато в безкрая се слеете,

ще блеснат в небето звезди.

 

Страстта като огън ще се разгаря

и всяко дихание ще обедините,

и след всяко нежно докосване

ще се крият свенливо очите.

 

Когато сутринта се събуди,

ще бъдеш отново сам

и самодивската риза, съблечена,

ще лежи до тебе без срам.

(А къде е самодивата?!)

© Никоя Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??