Цветът на тъмното е все един,
мрачен, скрит, потаен...
Той ражда страховит режим,
но дава и отеха сива.
Когато в тъмна доба се събудиш,
когато в тъмното очи отвориш!
Във теб нахлуват мигове... Да...
Спомени и думи живи.
И край със тъмнината сива.
Мислите препускат като болка,
жива,
която тлее в тебе всеки ден.
А когато зазори, сърцето и умът -
предават се на дивен плен.
Алармата напомня ми
за идващият ден.
Ден следващ да, на моя си
живот един.
Във който аз се чувствам уморен.
© Ангел Все права защищены