1 июл. 2011 г., 23:28

Строеж 

  Поэзия » Философская
563 0 3

Приказки, песни и притчици

за неподкастрени плитчици

интерпретирани

от НеГримирана

 

Строеж

 

Реших да издигна висока и хубава къща

за щерка и сина, да имат къде да се връщат.

Запретнах ръкави, но скоро строежа ми спряха.

–Ще трябва да даваш-казАха ми-искаш ли стряха!

Пари ако нямаш-на луда пред нас се преструвай

и наште измами не виждай, не сещай, не чувай!..

Що можех да сторя? Посвих се, повайках, почудих,

след туй се престорих на глуха, на сляпа, на луда,

че исках да вдигна висока и хубава къща

за щерка и сина, да имат къде да се връщат...

Години минАха. Работех и правех се луда,

но стигнах до стряха! И стана не къща, а чудо!

Изправих снагата, със трепет челото избърсах.

Ех, майчице свята! Успях! Ето моята къща!

Отидох да търся любимите щерка и сина

във новата къща те първи да влязат двамина.

Децата стояха пред входа на новата къща

и нещо четяха. Погледнах натам и ...изтръпнах!

Вратите красеше табела за приказ и чудо,

която гласеше: Приют за глупаци и луди.

 

© Петя Божилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??