Такъв студ не сме имали от години -
замръзват салата, вечеря, постеля,
и заподсмърчват синусите на комина...
Поне топла шапка да ми беше оплела...
Всички термометри изписват минуси,
до вратите от сняг, по прозорците в скреж.
Даже снежният човек го хванаха вируси...
Къде е шалът, който обеща да ми оплетеш?
Добре че намерих плетените ръкавици.
Малко ми са малки, даже палците стърчат,
но нали са правени с твоите ръчици,
грипът се отлага... Ких!... Подсмърч!
© Георги Динински Все права защищены
Хубаво, Дайк!