25 июн. 2012 г., 13:05

Студенее 

  Поэзия » Другая
403 0 2

 

 

                                       Студенее

 

                   Горещо е. Много е горещо.

                   Но от някъде пак студенее.

                   Останало е скрито нещо

                    и лятото да го стопи не смее.

                    Може би, замръзнали, звездите

                    не лудуват с веселите нощи,

                     или пък - прегорели самите,

                     не горим с обичта си още.

                     На младостта угасили мечтите,

                      заедно - с  тайната жарава.

                     Заличили на нестинарките следите,

                     залутани в житейската забрава,

                     чакаме от книгите на мъдреците

                      да се научим как да се живее...

                      Но ако са ни пусти дните -

                      и слънцето няма да ни сгрее.

 

                  

© Виолета Томова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Описваш нещо, за което (твърде) често се терзая напоследък.
  • " да се научим ,как да се живее, и ако са ни пусти дните и слънцето няма да ни сгрее" Какво да каже човек за това? Поздравления, разбира се!
Предложения
: ??:??