16 авг. 2013 г., 20:55

Стъклена обич 

  Поэзия » Любовная
570 0 8

Георги Христов :

http://www.youtube.com/watch?v=uL-Anqkr55M

 

 

Ако лесно изричаш „Обичам те!”

а в гласа ти не трепва копнеж,

то те моля,  дори те заричам

с тази стъклена обич да спреш.

 

Тя е крехка, чуплива, неискрена,

като мътно, прастаро стъкло.

Като съчка насила раизкрена,

не ме топли, не дава живот.

 

Всеки ден да повтаряш „Обичам те!”,

няма смисъл в красивия зов,

щом сърцето ти бие себично,

провалена е тая любов.

 

Че е лесно две думи да кажеш –

разпилени по вятър слова.

По е трудно страстта да докажеш,

не забравяй, любими, това. 

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??