10 февр. 2023 г., 08:28

Стъпки по зимния плаж 

  Поэзия
148 1 6

СТЪПКИ ПО ЗИМНИЯ ПЛАЖ

 

... зимата се върна с трясък, разтовари тарги студ,

по замръзналия пясък тръгна варненският луд,

и морето върху плажа просна дрипав пещимал,

и си смъкна макиажа залезът – от студ умрял,

подир миг денят изчезна, кеят в лед се вкамени,

гларусът изстреля дрезгав грак връз черните вълни,

 

покрай гърбавите лодки с прекатурени дъна

нито кучета, ни котки! – легна ледна мърчина,

вятър вие на умряло в старичкото ми сетре,

все така душа и тяло тътря покрай теб, море! –

син на твоите стихии! – и незаличим мираж,

само Бог ще ми изтрие стъпките по моя плаж.

© Валери Станков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??