Усмивки широки - насила престорени,
ласкави думи, на суетата покорни.
Очите гледат, но сякаш затворени,
без блясък са, тъй празни и морни.
Гласове се губят из тълпата,
пореден опит - вик мълчание.
За похот жадни са телата,
да докажат свойто обожание.
Живот без любов - не ще е наказание,
те и без това биха я продали.
Ала не ги ли храниш с внимание,
душите им биха изгоряли.
Ще забледнее тогаз червеното червило
и останат само устните студени.
А в сърцето - черно, кухо, гнило -
ще туптят чувства омърсени.
© Деница Все права защищены