27.05.2009 г., 22:55 ч.

Суета 

  Поезия » Гражданска
724 1 0

Усмивки широки - насила престорени,

ласкави думи, на суетата покорни.

Очите гледат, но сякаш затворени,

без блясък са, тъй празни и морни.

 

Гласове се губят из тълпата,

пореден опит - вик мълчание.

За похот жадни са телата,

да докажат свойто обожание.

 

Живот без любов - не ще е наказание,

те и без това биха я продали.

Ала не ги ли храниш с внимание,

душите им биха изгоряли.

 

Ще забледнее тогаз червеното червило

и останат само устните студени.

А в сърцето - черно, кухо, гнило -

ще туптят чувства омърсени.

 

 

 

 

 

© Деница Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??