Сухи листа
Годините оставят отпечатък по всички.
Печати на мъка, щастие, радост...
Обичахме песните на пойните птички.
Сега ни радва и крясък на гларус.
Късахме клонки от дърветата цъфнали.
Венчета си правехме. Нежни, красиви.
Сега са красиви и листата изсъхнали,
постелята мека, за животните диви.
Морето харесвахме- тихо, спокойно.
Лежахме на пясъка със часове.
Над нас, усмихнато, Слънцето знойно,
огряваше пясък и хора, море...
Бавно по плажа, с теб се разхождаме.
И хладния вятър, за нас е повей.
Нашите места отново обхождаме,
от фара, отсреща, до ей онзи завой.
© Ник Желев Все права защищены