29 авг. 2008 г., 11:13

Сватба 

  Поэзия
702 0 8

Слънце - огън водата напива

и разбужда петлите,

в будни нощи мома-самодива

двора премита.

 

Рано сутрин момци-годежари

дома ще притичат...

тежък тъпан със майка ще жали

и ще нарича...

 

На косите пониква босилек,

тежка плитка снагата прегръща.

Идат хали, виелици идат,

годежари не връщат...

 

А във къщи, намръщен, стар татко

ще стои на вратата...

Насаме ще поплаче - за кратко.

                                      И ще проводи момата.

 

© Румяна Славкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??