18 авг. 2008 г., 12:21

Сватбен ден 

  Поэзия » Философская
650 0 4

СВАТБЕН ДЕН


Преметох моминския двор,

менци бели накичих

със здравец рано призори ,

тъпан дочува се веч,

идват сватове добри...

. . . . .


Под бяло було, грейнали очи

кадифени, приказна усмивка...

Мили рожби сплитат ръце,

да видя днес съм щастливка...


Няма радост по- свидна за сърцето

от грижа и обич за детето...

Ще тръгнеш по друга пътечка,

сърцето споделила с наслада...


Дружно поемайте напред,

това е нашата награда...!


Търпението нека е с вас,

толерантност да ви прегръща,

Рожбите издигайте напред,

мир и обич домът да обгръща...


Ще има и слънце... и облачни дни,

мисълта за децата пак напред да върви,

че носят те радост и светла надежда...

ала тя с доброта се отглежда!


Дружно нека да белеят косите,

децата ваши да сбъдват мечтите!

Нас някой ден не ще ни има,

но пак да сте нежно

един до друг двамина...


Ще звънтят днес чаши щастливо,

градете семейство красиво!

 

( на децата ми - Диана и Стефан,

с обич!)

 

16., 17.08.2008 г.





 

 

© Елена Калчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??