28 июл. 2019 г., 16:35

Свечеряване 

  Поэзия » Любовная
434 0 1

Понеже неочаквано се свечери 
и слънцето залезе в очите ти. 
Обещай, че с вятърничавите мечти
отново ще заседна аз – в гърдите ти.

 

Когато само твойта връхна дреха
дето не яде я мо́лец, ни ръждата.
На гърба замръзнала от студ и вехта,
остане тя съдрана на браздата.

 

Тогава, в свойте страхове навярно
приклещени крещиме предпазливи:
„Посоката е – перпендикулярно” –  
а всички обещания са лъжливи.

© Юлиян Петков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??