28.07.2019 г., 16:35 ч.

Свечеряване 

  Поезия » Любовна
427 0 1

Понеже неочаквано се свечери 
и слънцето залезе в очите ти. 
Обещай, че с вятърничавите мечти
отново ще заседна аз – в гърдите ти.

 

Когато само твойта връхна дреха
дето не яде я мо́лец, ни ръждата.
На гърба замръзнала от студ и вехта,
остане тя съдрана на браздата.

 

Тогава, в свойте страхове навярно
приклещени крещиме предпазливи:
„Посоката е – перпендикулярно” –  
а всички обещания са лъжливи.

© Юлиян Петков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??