13 авг. 2008 г., 13:59

Свещ 

  Поэзия
442 0 0
 

Свещта изгасна.

В стаята настана мрак,

последван от тъга.

Склониха се главите

и очите

отново се обърнаха

към вечността.

Те бяха там!

Но истина ли беше,

или участваха

във някаква игра?

Стояха,

а въпросите летяха.

Сред тъмнината

се промъкна светлина.

Те зърнаха

огромните фасади.

Дъхът им

във гърдите спря.

Разместиха се пластовете -

някои прозряха,

че истината

вече е лъжа!

Започна паника.

Привидните устои

се рушаха.

Пропукваше се

знанието за света.

Но ето,

че нещата

си дойдоха по местата:

запалиха свещта!

© Иван Проданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??