1 мая 2019 г., 10:42

Светли вторник 

  Поэзия
372 1 0

 

Богородице, майко, 
сина ти разпна̀ха.
Всички съ̀лзи са малко -
нямат път, нито стряха.

 

А лукавият Дявол 
с черни пръсти се кръсти.
Приковаха го, майко, 
невинен на кръста.

 

Мъката ти е буря - 
ще измий греховете.
Сол във раната туря
и неистово свети.

 

Как добре те разбирам,
тъжна майко на Бога.
Мъката ти всемирна
да изкупя не мога.

 

Любовта ти, светице,
в тихи вопли изригна.
Превърни ме във птица,
до Сина ти да стигна.

© Нина Чилиянска Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??