12 февр. 2014 г., 15:31

Светлина и пепел 

  Поэзия » Любовная
324 0 0

 

Мънички трохи от светлина...

Това бе тя - творение на зрака.

Със дози топла добрина

изгони от душата мрака.

 

Когато я видях за първи път,

тя беше свещ,

                  която свети до зората.

Надежда и любов,

                         и капчици уют...

Аз трогнат - бях открил жената.

 

Закуската ми - бяла радост.

По обед хапвах порция мечти,

а вечер вкусвах крехка сладост,

четях любов във нейните очи.

 

И тази свещ пожар запали!

Ентропия - емоции без ум.

Горяща пещ гаси ли се?

                                         Едва ли...

Когато крачим по различен друм.

 

В безкрая как да прецениш

дали планета отразява,

или звезда по своему гори?

Така любов на пепел става...

 

 

 

© Георги Бъчваров Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??