Когато си на път да се откажеш,
когато вярата напуска теб,
чрез Божи знак ще си докажеш,
че Някой винаги е с теб!
И ако нямаш сили да вървиш напред,
и в мрак загубваш се злочест,
спри и хаоса пресътвори във ред,
победи тъмнината и излез със чест!
Защото там, в дълбините на душата твоя,
една искрица неуморно бляска
и вижда в светлина облян развоя,
а заслепен от огъня ù, мракът кряска!
Тоз изначален вечен огън има силата да сътворява,
крила могъщи на всяка следваща мечта да дава,
хармония и щастие навред да възцарява,
а за душата преродена най-красивото остава...
... в океан, препълнен със любов да плава
© Весел Приключенец Все права защищены