16.01.2013 г., 1:10 ч.

Светлината на надеждата 

  Поезия » Философска
615 0 0

Когато си на път да се откажеш,

когато вярата напуска теб, 

чрез Божи знак ще си докажеш, 

че Някой винаги е с теб!

 

И ако нямаш сили да вървиш напред,

и в мрак загубваш се злочест,

спри и хаоса пресътвори във ред,

победи тъмнината и излез със чест!

 

Защото там, в дълбините на душата твоя,

една искрица неуморно бляска

и вижда в светлина облян развоя, 

а заслепен от огъня ù, мракът кряска!

 

Тоз изначален вечен огън има силата да сътворява,

крила могъщи на всяка следваща мечта да дава,

хармония и щастие навред да възцарява,

а за душата преродена най-красивото остава...

 

... в океан, препълнен със любов да плава

 

© Весел Приключенец Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??