29 мая 2009 г., 22:35

Светлите думи 

  Поэзия » Другая
654 0 12

Със перца 
на политнали птици
в миг бездумен 
от нежен трептих 
по клепачите 
тихо полягват
недописани думи  
във стих.
И рисуват 
пътеки от стъпки,
светлосенките 
с плаващи пръсти,
и със тънките нишки 
на утрото
засияват 
зад сини мъгли.
По извивката тънка 
на здрача.
Със рисунък 
от крехки мечти,
Там, зад времето 
спи хоризонта,
и сънува 
със мойте очи.
Полъх топъл
вратите разтваря,
и със шепот
от слънчеви струи,
зазорява денят,
и изгряват
от сърцето ми,
светлите думи.


© Евгения Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??