21 июн. 2009 г., 23:26

Светулчица-надежда... 

  Поэзия
815 0 16

Молитва

със прекършени криле

от бурята на истината...

Гнездо от спомени,

разсечено на две

от мълнията на риска.

 

Изгубена,

отвлечена мечта

в пороя на тъгата.

Зловещо пълнолуние

от страх.

Съмнение - нестихващ вятър.

 

Изкоренена,

в лепкавата кал на миналото,

вярата потъва...

Самотната светулчица

надежда

към тебе, Господи, пътува...

© Веселка Стойнева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??