19 июн. 2009 г., 10:17

Светулчице моя 

  Поэзия » Любовная
954 0 32

Светулчице, моя светулчице,

среднощна невеста прекрасна!

Завързана зунка на люлчица!

Тесто в нощвите заквасено!

 

Светулчице, моя светулчице,

даул - масло, бита сметано!

Светулчице, моя светулчице,

знам, че дели ни Балкана...

 

Светулчице, моя светулчице,

прекрасна искра звездопадна!

Светулчице, моя светулчице,

по жътва, от сърпа ти паднах...

 

Светулчице, моя светулчице,

кремък - диканя, вършане!

Светулчице, моя светулчице,

от мене и клас не остана...

© Красимир Дяков Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??