23 сент. 2006 г., 12:42

Светулки в мрака 

  Поэзия
691 0 5



земята топла като мамината гръд,
небето синьо, в очите ми се отразява,
в трева благоуханна, положил морно тяло,
прехласнат слушам притча от листата...

в клонака, крило ми тихичко трепти,
заслушани подлитат птички
в тревата нещо шумоли,
мравка, търсеща, ме гъделичка...


надигам се и тръгвам да подиря камък
да отбележа този странен ден,
скалисти хребети в далечината,
залязващ слънчев диск и спомен смел...

© Атанас Коев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??