15 мар. 2014 г., 19:02  

Светът е прекрасен, щом в него сме двама... 

  Поэзия » Любовная
530 0 2

 

Светът е прекрасен, щом в него сме двама

 

 

Синьо сияние трепти над ливадите,

нежен полъх разплита лъчи,

гони зайчета слънчеви в младите

тръпно дъхащи влага треви.

 


Пролет, идваш уж толкоз очаквана,

а отново изненадваш ме ти!

Чакам бури - носиш ми някаква

тиха нежност и кротки сълзи.

 


Свят за двама! Два гълъба в клоните

 ръсят пролетен ябълков цвят.

Плахи стъпки, в потока  изронени -

две сърнички гальовно пръхтят.

 


Кръстен знак от небето  два щъркела

правят.  Дай ръка и да вървим!

Свят за двама! Няма да сбъркаме

своя път - щом за ръце се държим.


 

12.03.2014 година

© Венета Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Благодаря много, Калия!
  • "Свят за двама! Няма да сбъркаме
    своя път - щом за ръце се държим."
    Красиво и истинско!
Предложения
: ??:??