17 июн. 2011 г., 12:57

Светът е село 

  Поэзия » Гражданская
437 1 1

Светът е станал едно село.

Светът е просто Интернет...

И мога де ви кажа смело -

така ще е и занапред!

 

Обвързани сме безвъзвратно

като скачени съдове.

Това е наш'то време златно!...

И  в него бъдно се кове!

 

Ний най си служим, със съседа,

когато той не ни краде

и все с добри очи ни гледа,

и няма да ни подведе...

 

Човечеството си помага,

при зли стихии и беди...

Но стигнем ли на Ада прага,

на тебе път ще ти даде!

 

О, хората са най-различни...

Намират се и хора зли...

И сметките  ни  стават лични,

неправдата ни заболи!...

 

О, всяка глутница в гората

избира някой за водач

и той започва да се смята,

че ще решава всеки мач...

 

Застава  в село на мегдана.

Решава хорските съдби

и, с лумпените за охрана,

надува бойните тръби!

 

А пък  орачите в полето

превиват мишци да орат

и чакат милост от Небето,

а благинките им са кът!...

 

Стоят едните зад Властта си

и чакат други да орат!...

Преяждат "благите" с колбаси,

а "низшите, край тях, да мрат!

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??