24 сент. 2023 г., 19:04

Светът, хлапе е много зъл 

  Поэзия » Другая
201 3 7

През тихия ни стар квартал
върви хлапак и си свирука.
Варел пробит и избелял
за миг превръща в тарамбука.

Следи го с поглед прикован,
кутре, не диша и не мига.
От мърлявата детска длан
излита песен на авлига.

Но есен е и пада здрач
хлапашки сянката поляга...
И бърза всеки минувач
и удря зле, като с тояга,

стоок, стоуст и силен глад,
жълтичка само вятър даде,
че няма музикант богат,
а само тъжен, сам и гладен.

Върви, отдето си дошъл!
Септември листите изплака...
Светът, хлапе е много зъл,
виж, кученцето  тебе чака.

Върви, а утре нов е ден,
и щом звездите вън се скрият
върни се с песента при мен,
върни и детството с магия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??