21 июл. 2023 г., 21:07

Светът на Аз-а 

  Поэзия
263 1 2

Не бих говорила дори минута,

ако не съм била под гнусната ѝ власт.

Властта на днешната култура прословута

за малко смляла ме във алчната си паст.

 

Култура учеща сърцето ми на обич,

учителите – хора не познали Любовта.

Уроците оформени в безформеното лоби,

в което Аз-а господарства от върха.

 

В този свят във Любовта отсъства Истина,

а в Истината не присъства Любовта.

Свободата със свобода изчистена

и всичко в името на толерантността.

 

Сега познавам Истината, Любовта и Свободата,

красиво вплетени в едно живеят в мен.

Разбирам, колко много съм богата,

животът ми в Христос стартира променен.

© Мария Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Твоите думи са истинско насърчение за мен. Благодаря, Явор.
  • Изключително силно стихотворение. Като всичките други твои творби.
Предложения
: ??:??