11 сент. 2009 г., 10:28

Светът на мъртъвците 

  Поэзия » Другая
539 0 2

В креслото седнах аз,
унесох се и заспах.
Странен сън сънувах,
от Смъртта се страхувах.

Горя!
Пред Господаря на Ада мълча!
Опашати уроди крещяха,
а мъртвите ревяха.

В мрака я видях,
стоеше и кълнеше.
Демоните я обичаха
и в нея се вричаха!

С патерица се довлачих,
и Смъртта в очите нахрачих!
Но главата натежа,
нуждаех се от чаша вода!

Тялото ми в гроб положиха,
сърцето ми извадиха и разложиха.
В света на мъртъвците влязох
и повече не излязох.

© Антонио Ботев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??