3 июн. 2019 г., 00:12

Свирете сирени 

  Поэзия » Оды и поэмы
488 0 0

                                                              Свирете сирени, надайте вой,

                                                              плачи, Българийо, за своите чеда,

                                                              плачи за незнайните герои,

                                                               дали живота си за твойта свобода!

               

                                                               Смирени, под тъжните отонни звуци,

                                                               на героите поднесем цветя и венци,

                                                               сведете глава признателни внуци,

                                                               почетете саможертвата на вашите предци!

               

                                                               Нека пребъде в идущите векове

                                                               славата на нашите деди,

                                                               България да има достойни синове,

                                                               незаличими да бъдат техните следи!

    

                   

© Никола Яндов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??