8 февр. 2009 г., 23:09

Свири се с душа 

  Поэзия
570 0 2
 

Как се свири на китара? - запитах се сама...

Как се свири, щом са непонятни - ноти и акорди...

А китарата усмихна се и рече - свири се с душа!

 

Погледнах я учудена и леко притеснена,

очите навлажниха се от муза и възбуда

и аз като любовник млад се приближих с дланите до нея.

 

Докоснах я... разголвах клен, липа и бук,

а  тя се сливаше с тялото ми сякаш бе вода.

Онзи миг се въплътихме -  в съпруга и съпруг.

 

Пръстите ми бродеха по нея, желано и магично

и всяка нейна струна ми отвръщаше с любов.

Звучеше звук, както когато всичко е различно.

 

Не беше нужно други да ме учат, щом имах нея...

И щом се сливахме любов с любовта и тяло с тяло.

На нея свирих не по ноти, а както го умея...

 

С душа...

 

© Даниела Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??