22 сент. 2010 г., 21:52

Свобода, вземи ме... 

  Поэзия
567 0 4

              Свобода -

        зелена, неразбрана, дива -

            не ме забравяй, тук съм... на крилата ти.

Оплетена в живота си верига, душата си при теб изпратих.

           Свобода -

    красива, неподправено  трънлива.

Върни ми хоризонта неузрял, върни насетне и живота ми насила.

Върни ме, ако можеш, Свобода!

Понесена като воал,  улавям те в прозореца картина (жива).

    Без четка  изрисуван ритуал е полетът на волна чучулига.

          Добре, вземи сърцето ми при теб.

                Като отплата... то без теб заспива.

Вземи и дните ми пред мен:), вземи ме цялата, Bellissima.



© Искра Радева Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??