17 февр. 2014 г., 17:40

Съботата на Бриз 

  Поэзия » Гражданская
461 0 0

Съботата на Бриз

 

Ако ви дойдат на гости една дебела

и една тънка от разнояйчни близначки,

целувате се на входа. Истински топло.

Чувате пулса им. Ухаят на сладко.

 

Ако изберете заедно напитката - чай,

ще я сервира домакинята в розови,

малки чашки на точки „мейд ин Китай”.

Ще звъннат мушици в съботен хор.

 

Отпивате от чая, от очите на пълната,

краката на слабата  ви избождат душата

и не сваляте възхитата си от триножника –

винтидж чадър и глезени в тънък чорап.

 

После уиски. Малко брюле. И ошаф.

Миризми на стара къща, соден сапун...

Накичени зелени мушкати са слънце

и полилей, пенсиониран, суче мустак...

 

Нима е време да си тръгват?... Неее...!

Да си заминат ароматите, сърбането, смеха,

тихият залез, скърцането на коприната,

топлото мъркане на следобеда... Стига де!

 

Целуваме се отново на изхода. Звучно.

Съседка наднича – тъжно превърта се ключ.

Смехът на близначките  изтропва по стълбата -

изпихме малката приятелска събота...

© Златина Георгиева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??