Съботата на Бриз
Ако ви дойдат на гости една дебела
и една тънка от разнояйчни близначки,
целувате се на входа. Истински топло.
Чувате пулса им. Ухаят на сладко.
Ако изберете заедно напитката - чай,
ще я сервира домакинята в розови,
малки чашки на точки „мейд ин Китай”.
Ще звъннат мушици в съботен хор.
Отпивате от чая, от очите на пълната,
краката на слабата ви избождат душата
и не сваляте възхитата си от триножника –
винтидж чадър и глезени в тънък чорап.
После уиски. Малко брюле. И ошаф.
Миризми на стара къща, соден сапун...
Накичени зелени мушкати са слънце
и полилей, пенсиониран, суче мустак...
Нима е време да си тръгват?... Неее...!
Да си заминат ароматите, сърбането, смеха,
тихият залез, скърцането на коприната,
топлото мъркане на следобеда... Стига де!
Целуваме се отново на изхода. Звучно.
Съседка наднича – тъжно превърта се ключ.
Смехът на близначките изтропва по стълбата -
изпихме малката приятелска събота...
© Златина Георгиева All rights reserved.