Събуждане в Есента...
на К....
Една лоза почука отвънка на стъклото –
приседна Светлината до тебе на леглото...
Усмихната тя нежно загледа се в съня ти –
невинен като мисли в страстта неосъзнати...
А в есенната щедрост: бе младото ти тяло
и есенните билки като в букет събрало –
през тия омотани от лунни мрежи но́щи,
когато подлудяли летят пияни дрожди...
О дълго тъй те гледа със обич Светлината
понеже си посестрима на нея и Дъгата!...
... А в утрото когато лениво се пробуждаш –
приличаш на дете: без грехове, без възраст...
Без грижи, без пороци, без минало, без разкаяния
и устните ни само отмерват разстоянието,
което между двама ни в момента е застанало
до тялото ти, топло от сънят останало...
... А вън внезапен вихър с аромат на есен
подмамва ни за път в Безкрая, интересен –
отвеждал той далече от болката, тъгата
и можело да стигнем по него до: Дъгата...
Но може ли на вятър напълно да се вярва,
че както нежно вее, на буря го изкарва!...
... И за това във тази утрин ранноесенна –
до твоето събуждане (в уюта) ще поседна...
17.11.2020.
© Коста Качев Все права защищены