15 сент. 2010 г., 10:05

Съдбата поиска 

  Поэзия » Любовная
828 0 2

Съдбата поиска да мина през твойта стихия.

И тръгнах с искрица във шепи по трънливия път.

Краката ми мръзнеха от студ във окови,

но пазех с усмивка мисълта си за погледа скъп.

 

Колко пъти жигосваха ме с думи - фалшиви.

Белези нося на врата си като въже.

Но във примката цвете поникваше вечер

и с ухание успокояваше мойто сърце.

 

В нощите с песен приспивах умората в мене.

От звездите изплитах атлазена стълба към теб.

И във сребърна риза обличах искрата,

за да е жива, щом стигна след края на пътя - нелек.

 

Бяло утро щом съня ми с милувка пропъди

и росата измие предишните ми грехове,

ще се преродя във твойта стихия,

за да се слеят нашите - очакващи се светове.

© Таня Кирилова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Сбогом, самота! Добре дошла, любов-стихия!
    Да бъде!!!
    Благодаря ти, Таничка, за удоволствието да чета стиховете ти!
    Харесах!!!
    Поздрави! Сърдечно!
  • Като ФЕНИКС!
    Поздравления!
Предложения
: ??:??