23 апр. 2014 г., 23:30

Съдбовна намеса 

  Поэзия
432 0 2

На прашната улица в дъното

малка къща дочака нощта,

отекна под стряхата в тъмното

гласът на самотна жена.

 

Бедност  попива в основите

до капка стопи се свещта,

миндера мръсен във локвите

изкъпа две  крехки телца.

 

От болка превита горката

остана без дъх... занемя,

смъртта ù понесе душата

над невинните малки деца.

 

Зората надникна зад хълма

клепачите ù нежно затвори,

открехна резето безмълвно,

за дълго остана на двора...

 

Шуми гората и  дъжд заваля

намокри бездомното куче,

сви опашка, до децата се свря -

А, какво ли! Какво ще се случи!

© Миночка Митева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Много красиво, Миночка! Браво!
  • Ще се случи, че невинните малки деца ще се борят и ще станат истински човеци! Много ми хареса, Миночка!
Предложения
: ??:??