Днес пак ще споря
със себе си защото.
Не се разбирам с себе си дори...
Уж честен съм,
но истински ли съм не зная!
-Дали в желанието си
да бъда честен...
Не лъжа другите с това.
Нима кумири си създавам!?
Или всичко е лъжа?
В светът ни пошлостта е много.
Защо тогава аз помагам във това?
Защо от другите извземам...?
Дори и малкото им добрина.
Лъжец ли съм... Или човек греховен?
Дали би Господ ми простил!?
Че другите поставям в клетки.
А себе си до Господ наредил.
© Ангел Все права защищены