Сълза
Като отронена сълза
е душата ми лъчиста,
през нея минава извор от светлина.
Това си ти дошъл във сънищата ми
огрял душата и сърцето ми с топлина.
Събрал във топлите си длани сълзите мои,
като капчици бисерна роса,
галиш нежно моята коса
и събуждаш копнежи в моята душа.
Като струна съм сега
всичко в мен трепти, огъва се и звъни,
цяла разлюляна от пъстри звуци съм сега,
поела нежността на деня.
Щастлива съм сега,
омагьосана от силата на любовта.
© Галина Бърдарова Все права защищены